неділя, 04 жовтня 2015 02:42

На протестувальників в Кишиневі подали до суду

На протестувальників в Кишиневі подали до суду
www.ukrinform.ua

Мерія Кишинева подала до суду на організаторів та учасників акції протесту, які перекрили головну вулицю міста, а мер столиці Дорін Кіртоаке вважає, що протести перед парламентом організовані Москвою.

Про це 3 жовтня мер заявив у соцмережах, повідомляє "Укрінформ".

"Протести перед парламентом Молдови організовані Москвою, її маріонетками у Кишиневі (Партія соціалістів) і Бєльцях (лідер "Нашої партії" Ренато Усатий є мером молдавського міста Бєльці). Правильно й те, що близько 30% громадян хочуть зближення з Москвою і Азією, але це вже інше питання, питання менталітету", - заявив Кіртоаке.

При цьому він з іронією висловився на адресу протестуючих, які, з одного боку, називають себе патріотами Молдови, а з іншого - встановлювали намети під музику російської групи "Любе".

Він також зазначив, що через блокування бульвару Штефана чел Маре зупинено рух міського транспорту.

"Відповідно до чинного законодавства, порушено основні права і свободи жителів і гостей столиці, у т.ч. і право на вільне пересування містом. Зараз очікуємо вердикту суду", - зазначив він.

Нагадаємо, протести у Молдові тривають з 6 вересня. Від 30 до 50 тис. людей закликали провести дострокові парламентські вибори. Також вимагали відставки президента Ніколає Тімофті. Організатори мітингу — "Партія соціалістів" Ігоря Додона і "Наша партія" Ренато Усатого, мера міста Бельці. Обидва протестні рухи вимагають дострокових парламентських виборів, відставки президента й уряду. "Гідність і справедливість" виступає за інтеграцію Молдови з Європою, соціалісти — за спів­працю з Росією.

Зараз ви читаєте новину «На протестувальників в Кишиневі подали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі