четвер, 14 березня 2024 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні росіяни випробовують ППО керованими авіаційними ракетами

На півдні росіяни випробовують ППО керованими авіаційними ракетами
Наразі не спостерігається жодної одиниці, присутньої на виході ані Азовського, ані Чорного морів. Фото: pixabay.com

На півдні росіяни намагаються випробовувати системи протиповітряної оборони керованими авіаційними ракетами.

Протягом доби тактична авіація працювала по Одеській області, заявила 14 березня керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Окупанти двічі спрямували ракету і переконавшись, що системи ППО готові до протидії, в іншому напрямку ракета втратила бойову спроможність у повітрі. Наразі не спостерігається жодної одиниці, присутньої на виході ані Азовського, ані Чорного морів", - сказала вона.

Росіяни намагаються здійснювати подібні дії, адже відчувають у цьому нагальну потребу.

"Ми бачимо і спостерігаємо певну паніку через те, що у нас вправно опановується дробова компонента. Крім того, на нашому боці географія і правий берег, який вище за лівий, що дозволяє нам ефективніше застосовувати радіоелектронну боротьбу", - додала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДРГ росіян спробувала прорватися до Антонівського мосту

Знищення пункту управління дронами в районі Кінбурнської коси, який розташовувався на цивільному судні кілька днів тому призвело до того, що на Миколаївському напрямку використання FPV-дротів суттєво знизилося.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 14 березня склали 427 840 осіб. Протягом минулої доби знищено та поранено ще 970 загарбників.

Зараз ви читаєте новину «На півдні росіяни випробовують ППО керованими авіаційними ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі