понеділок, 16 листопада 2009 10:58

На Петрівці викрили підпільну друкарню

На Петрівці викрили підпільну друкарню

Працівники управління державної служби у боротьбі з економічними злочинами розкрили у Києві діяльність підпільної друкарні. Виготовлена продукція розповсюджувалася на території столиці.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Києві, підпільна друкарня розташовувалася в приміщенні колишнього авторемонтного заводу в Подільському районі поблизу книжкового ринку на Петрівці.

Правоохоронці вилучили друкарську машину, різак для паперу, прес для книг, фарби, папір, аксесуари для виробництва книг і друкарські форми (кліше). 250 таких форм використовувалися для тиражування книги екзаменаційних квитків за правилами і безпекою дорожнього руху. Серед вилученої продукції - 10 тисяч примірників книги "Екзаменаційні квитки. Правила і Безпека Дорожнього Руху".

"Підробку дуже легко відрізнити від оригіналу. Насамперед, це - голограма, на якій має бути написано "НПП "СВІТЛОФОР" Мале науково-виробниче приватне підприємство Світлофор". Таку можна побачити тільки на офіційному виданні, а на фальшивці - тільки квіточки або квадратики. По-друге, якість книги. Тонка обкладинка, розмиті букви і ілюстрації - це ознаки підробки. Але найголовніше - зміст завдань, які пропонуються для вирішення, може не збігатися з оригінальною версією", - вказали у прес-службі столичної міліції.

За попередніми оцінками, науково-виробничим об"єднанням "Світлофор", якому належать авторські права на виготовлення і друк цієї книги, завдано збиток на суму більш як 270 тис.грн.

Правоохоронці вилучили обладнання, сировину і готову продукцію на загальну суму понад 1 млн.грн.

Зараз проводиться перевірка і збір матеріалів для порушення проти власника підпільної друкарні кримінальної справи.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «На Петрівці викрили підпільну друкарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі