пʼятниця, 10 липня 2009 18:47

На Львівщині діти масово отруїлись через дизентерію в кухарів

На Львівщині діти масово отруїлись через дизентерію в кухарів

Комісія МОЗ України, що розслідує масове отруєння у санаторії "Конвалія" на Львівщині, стверджує, що причиною інциденту могла стати дизентерія у кухарів.

"За результатами лабораторних досліджень виявлено дизентерію Зонне. Але наразі ми ще не знайшли джерела інфекції. Джерелом можуть бути працівники харчоблоку санаторію", - заявив голова комісії, заступник головного лікаря центральної санепідемстанції МОЗ України Віктор Світа.

Світа заявив: "Версію, що діти приїхали хворі до санаторію, ми відкинули. Це хвороба, яка не передається особисто від людини до людини. Є ланцюжок людина-харчовий продукт-людина". Він додав, що за аналізами п"яти працівників харчоблоку є позитивні результати на дизентерію Зонне. Світа зазначив, що буде з"ясовано, хто саме з цих осіб був джерелом захворювання решти.

Експерт заявив, що на сьогодні діти, яких було госпіталізовано, вже у нормі. Однак перебувають у лікарні до закінчення інкубаційного періоду, який триває для цієї хвороби 7-10 днів. Голова комісії позитивно оцінив дії районної на обласної СЕС.

"Вчасно і кваліфіковано було зроблено потрібні заходи", - сказав він.

Нагадаємо, у санаторії "Конвалія" поблизу Дрогобича на Львівщині з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" було госпіталізовано 35 осіб: 30 дітей та 5 дорослих.

Це вже друге масове отруєння за останні кілька днів. В ніч на 5 липня понад 70 дітей та дорослих потрапили до лікарень Львова, Тернополя та Хмельницького із харчовим отруєнням. Вони поверталися до Києва з відпочинку в санаторії "Перлина Карпат" на Закарпатті. Пізніше санепідемстанція виявила у "Перлині Карпат" сальмонелу та стафілокок.

Президент Віктор Ющенко звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням взяти під особистий контроль розслідування справи про масове отруєння дітей.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині діти масово отруїлись через дизентерію в кухарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі