пʼятниця, 24 травня 2024 20:57

На Краматорському напрямку знищили окупантів та їхню техніку

На Краматорському напрямку знищили окупантів та їхню техніку
77 бойових зіткнень відбулось за добу. Фото: Генштаб ЗСУ

Від початку доби на фронті сталося 77 бойових зіткнень.

Росіяни докладають максимум зусиль, щоб прорвати нашу оборону. У цих спробах вони сточують свій наступальних потенціал, повідомляє Генштаб у зведенні.

"Українські війська вживають заходів для утримання позицій, здійснюють контратакувальні дії та нищать ворога. Наша авіація протягом дня уразила 16 районів зосередження особового складу російських окупантів. Ракетні війська і артилерія сил оборони уразили район зосередження особового складу, два об'єкти інфраструктури та здійснили віддалене мінування одного району", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала наступ на Харківщині раніше запланованого - ISW

Харківський напрямок

Ворог 12 разів намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Три штурмові дії тривають. У районі Вовчанська ситуація напружена, але контрольована. Місто обстрілюють керованими авіабомбами.

Куп'янський напрямок

З початку дня було 18 бойових зіткнень, продовжуються шість.

Краматорський напрямок

Зараз відбувається один бій. Загалом за сьогодні тут відбулося 12 бойових зіткнень.

На цьому напрямку росіяни втратили 25 осіб убитими й пораненими та шість одиниць озброєння та військової техніки. Знищили один автомобіль окупантів, уразили гармату, наземну станцію керування дронами, два авто та одну одиницю спецтехніки.

Покровський напрямок

Відбулося 14 бойових зіткнень. Росіяни за підтримки авіації намагаються спрямувати основні штурмові зусилля в районі населених пунктів Новоолександрівка та Новоселівка Перша. Ситуація контрольована Силами оборони.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Російські загарбники протягом останніх діб просунулись до центру Вовчанська на Харківщині.

Ворог також розширив своє вклинення на напрямку Огірцеве-Бугруватка. Але росіянам не вдалося форсувати річку Вовча. Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець. За його словами, окупанти також не мали успіху в напрямку села Липці.

Зараз ви читаєте новину «На Краматорському напрямку знищили окупантів та їхню техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі