четвер, 21 лютого 2008 17:03

На кордоні Сербії і Косово тривають заворушення

Вже декілька днів продовжуються безлади на адміністративному кордоні Сербії та самопроголошеного Косово. Як передає АР, сербські маніфестанти, протестуючі проти незалежності автономного краю, палять автомобільні покришки і закидають каменями косовських поліцейських на КПП Мердаре в 50 км. від Пріштіни.

Поліцейські побоюються, що серби спробують прорватися на косовську територію за допомогою бульдозера. На КПП прибули декілька сотень чеських миротворців НАТО, а також спецпідрозділи косовської поліції по боротьбі з вуличними заворушеннями. Вони зводять металеві загороди. Представники міжнародних миротворчих сил в Косово (КФОР) заявили про свою готовність подавити будь-яку спробу косовських сербів зруйнувати блокпости. На випадок підпалу поряд чергують дві пожежні машини.

Учасники безладів у Мердаре - декілька сотень сербських ветеранів війни в Косово 1998-99 років. Ветерани зібралися раніше в сербському місті Курсумлія, що знаходиться в 35 кілометрах від блокпоста Мердаре.

Нагадаємо, в минулий вівторок косовські серби спалили поліцейський блокпост на кордоні. Група людей в масках напала на контрольно-пропускний пункт в районі населеного пункту Яріньє і підпалила його. Співробітники поліції Косово і поліцейської місії ООН, що знаходилися на блокпосту, вважали за краще не втручатися.

Командувач міжнародними миротворчими силами в Косово (КФОР) Ксавьєр Бут де Марнхак звинуватив в організації нападів на блокпост Яріньє "місцевих лідерів" косовських сербів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Сербії і Косово тривають заворушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі