понеділок, 11 травня 2009 10:33

На Донеччині у школах продають наркотики

На Донеччині у школах продають наркотики

Перевіривши понад 700 навчальних закладів (школи, ліцеї, ПТУ, технікуми, вузи) Донецької області, правоохоронці встановили 27 випадків продажу наркотиків на їхній території.

Так, як повідомили у відділі зв"язків із громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області, за встановленими фактами порушено 21 кримінальну справу.

Також повідомляється, що серед вилучених речовин експерти встановили марихуану, опій, амфітаміни і трамадол. Майже 30 учнів, які вживають ці речовини, поставлено на облік.

У Ворошиловському районі затримано студентку одного із Донецьких ліцеїв, яка мала при собі кілька пігулок психотропних речовин. Дівчину доставили в райвідділ міліції, за даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Водночас, ще одного молодого мешканця Донецька затримано працівниками ДАІ і патрульно-постової служби із кількома грамами ефедрину. Хлопця також підозрюють у злочині, передбаченому частиною 1 ст. 309 КК України, санкція якого передбачає позбавлення волі терміном до 3-х років.

Крім того, серед затриманих виявилися й неповнолітні. Наприклад, у Будьонівському районі м. Донецька правоохоронці вилучили у 16-річного школяра паперовий згорток із марихуаною.

У зв"язку з тим, що затриманий є неповнолітнім, за даним фактом складено адміністративний протокол на його матір за ст. 44 КК (Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах).

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині у школах продають наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі