пʼятниця, 27 березня 2020 20:23

На час кризи варто відкласти питання Донбасу та зайнятись внутрішніми проблемами - дипломат

На час кризи варто відкласти питання Донбасу та зайнятись внутрішніми проблемами - дипломат
Андрій Веселовський: Росія умисне погіршує ситуацію на фронті, щоб відволікати Україну від внутрішніх проблем Фото: Тарас Подолян

З ідеєю утворення консультативної ради у Мінську Україна може почекати. Мовляв, карантин і треба відкласти прийняття будь-яких рішень на кілька тижнів.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Андрій Веселовський.

"Для нас це був би найкращий сценарій. За цей час могли б подумати, як діяти. Публічний розкол після інформації про консультативну раду треба якось залікувати", - вважає експерт.

За його словами, західні джерела стурбовані станом речей у нашій державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат розповів, на які поступки Україна може піти, щоб повернути Донбас

"Їх насторожує особа нового прем'єра, генерального прокурора Ірини Венедіктової. Не вирішене питання зі співпрацею з МВФ. Не прийняли земельний і банківський закони (МВФ вимагає прийняття закону про заборону передачі націоналізованих банків назад колишнім власникам. -Gazeta.ua). Можемо лишитися без грошей. Треба розрулити це, а потім говорити про Донбас. На біду, там щодня гинуть люди. Росія робить це умисне, щоб відволікати Україну від внутрішніх проблем", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Андрієм Веселовським читайте у журналі "Країна" від 26 березня.

У Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і другий президент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «На час кризи варто відкласти питання Донбасу та зайнятись внутрішніми проблемами - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі