середа, 31 серпня 2011 09:26

Мусульмани обурились через американську розмальовку про теракт 11 вересня у США

Мусульмани обурились через американську розмальовку про теракт 11 вересня у США

У США надійшла в продаж  дитяча книга-розмальовка під назвою "Ми ніколи не забудемо 9/11" ("We shall never forget 9/11"), яка викликала невдоволення американських мусульман, повідомляє Agence France-Presse у вівторок, 30 серпня.

"Це огидно", - заявив в інтерв'ю агентству Дауд Валід, глава мічиганського відділення Ради з американо-ісламських відносин. За словами співрозмовника AFP, кожне згадування мусульман або ісламу в книзі-розмальовці супроводжується словами "терорист" і "екстреміст".

Крім того, зазначив він, в "Ми ніколи не забудемо 9/11" нічого не говориться ні про мусульман, які загинули в результаті терактів, ні про те, що більшість людей, які сповідують іслам, засуджують терористів. Після прочитання подібної книги, вважає Валід, дитина буде думати, що всі мусульмани погані люди, і їх потрібно боятись.

Представники видавництва Really Big Coloring Books, що випустили книгу-розмальовку, дотримуються іншої думки, відзначає AFP. "Ця книга про 19 терористів, які вбили 3 тисячі людей. І так уже сталось, що люди, які керували цими літаками, були радикальними ісламістами", - заявив в інтерв'ю агентству представник видавництва Уейн Белл.

Він також повідомив, що перед тим, як почати роботу над книгою, видавництво проводило дослідження серед батьків, багато з яких ясно дали зрозуміти, що не хочуть, аби подібна книга була політкоректною та робила "білою" подію.

Валіда і його однодумців видавництво дорікає в спробах, використовувати "безневинну книгу" для політичної пропаганди. При цьому представники Really Big Coloring Books відзначають, що увага, яку привернули обурені мусульмани до "Ми ніколи не забудемо 9/11", навпаки стимулювала зростання продажів книги-розмальовки.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани обурились через американську розмальовку про теракт 11 вересня у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі