понеділок, 02 серпня 2010 08:40

МОЗ радить збільшити обідню перерву до 4 годин

МОЗ радить збільшити обідню перерву до 4 годин

У серпні в Україні очікується незвично спекотна погода - плюс 40-42 градуси.

У зв'язку з такими погодними умовами санітарна служба дала рекомендації, як послабити несприятливий вплив високої температури у житлових і громадських будівлях, а також офісних приміщеннях.

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, у спеку рекомендується застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах, локальні і звичайні електричні кондиціонери, централізовані системи кондиціонування, охолодження та вентиляцію в будівлях.

Крім того, Мінохоронздоров"я наполягає на адміністративному регулюванні режиму праці (скорочення робочого дня, зміну початку і закінчення робочого дня). Медики радять збільшити обідню перерву працівників до 3-4 годин, виключивши роботу в найбільш спекотний період з 13 до 16 годин. Працівникам з хронічною патологією, особливо серцево-судинної системи, рекомендують проконсультуватися з лікарем.

Нагадаємо, раніше начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що спека в Україні протримається як мінімум до середини серпня.

За словами Кульбіди, в серпні має відзначатися найвища в цьому році температура повітря, яка може досягати позначки в 40-42 градуса в більшості регіонів, за винятком західних областей.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «МОЗ радить збільшити обідню перерву до 4 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі