Висока температура повітря сприяє розмноженню хвороботворних бактерій.
"Кишкові мікроби живуть в середовищі, де тепло і волого. А влітку, особливо в таку спеку, ризик розмноження мікробів зростає ", - сказала лікар Ліана Кузнєцова.
Кишкові інфекції - це ціла група заразних захворювань (більше 30), які в першу чергу ушкоджують травний тракт.
З них найлегше - так зване харчове отруєння, а самі небезпечні - холера, черевний тиф, ботулізм та інші.
Основними факторами ризику є пляжі, кафе та ринки.
Водоймища - один із найпоширеніших джерел кишкових інфекцій. Дизентерія, черевний тиф, сальмонельоз і холера поширюються саме через воду.
Тому купайтеся тільки у перевірених санепіднаглядом водоймах і слідкуйте, щоб вода не потрапляла в рот.
У кафе причиною зараження можуть стати зіпсовані продукти, які вам подадуть під майстерно виготовленим соусом.
Влітку краще харчуватися вдома, причому готувати максимум на два прийоми їжі. Довго зберігати продукти в спеку небезпечно.
Обробка продуктів у мікрохвильовій печі не гарантує відсутності збудників небезпечних захворювань.
Також бажано відмовитися від покупки молочних коктейлів та м'якого морозива.
Апарати з виготовлення цих ласощів не пристосовані до чищення і миття. А значить, і бактерії там непогано розмножуються, особливо у спеку.
При виборі фруктів і ягід не варто їх куштувати прямо з прилавка. Навіть на чистих на вигляд плодах може бути безліч мікробів.
Нагадаємо, лікарі також застерегли, що секс в таку спеку смертельно небезпечний для життя..
За матеріалами РИА Новости
Коментарі
2