пʼятниця, 30 липня 2010 14:08

Мопеди дозволили не реєструвати до 1 листопада

Мопеди дозволили не реєструвати до 1 листопада

Термін обов"язкової реєстрації скутерів і мопедів продовжено до 1 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України з посиланням на постанову уряду N1371 від 23 липня 2010 р.

У МВС нагадують, що цю процедуру планувалося здійснити до 1 липня цього року. Втім враховуючи, що з певних причин реєстрація таких транспортних засобів офіційно розпочата лише з 9 червня, термін оформлення продовжили.

Згідно з вимогою постанови КМУ, перша реєстрація скутерів і мопедів, які були придбані до 1 січня 2010 року, може проводитися без надання власником документів на право власності, лише на підставі відповідної заяви. А от водії, які придбали мопед або скутер у 2010-му, для офіційного оформлення повинні надати документи, що підтверджують законність їх придбання (довідку-рахунок, біржові угоди тощо).

Крім того, для керування двоколісною технікою з об"ємом двигуна до 50 см3, водіям необхідно мати водійські посвідчення категорії "А1", нагадує прес-служба ДАІ. Отримати їх можуть усі бажаючі, які досягли 16-річного віку та пройшли відповідне навчання.

Державтоінспекція України радить водіям поставитися серйозно до змін у законодавстві, й не затягувати ані з реєстрацією, ані з отриманням посвідчення відповідної категорії.

Раніше повідомлялося, що ДАІ не має наміру притягати до адміністративної відповідальності водіїв мопедів за відсутність водійських прав до листопада.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Мопеди дозволили не реєструвати до 1 листопада ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі