четвер, 24 червня 2010 02:46

Водії мопедів складають іспит на права

Із 2010 року керувати мопедом, скутером, мотоциклом і квадрациклом можна, лише маючи водійське посвідчення. Скутери треба зареєструвати та встановити номерний знак. Водіїв без прав і номерів із листопада штрафуватимуть на 170–255 грн.

Для мотоциклів та інших двоколісних засобів із двигуном до 50 куб. см треба мати посвідчення категорії А1. Понад 50 куб. см — категорію А. Для квадра- та трициклів, мотоциклів з причепами, колясками потрібна категорія В1.

— Щоб відкрити найнижчу категорію А1, водій мусить пройти 20-годинний навчальний курс в автошколі, скласти іспит в МРЕВ ДАІ, пройти медичний огляд та отримати довідку про придатність до керування транспортним засобом, — пояснює 39-річний Олександр Карабіц, начальник МРЕВ-3 міста Донецьк. — Довідка буде дійсною два-три роки. Потім її слід поновлювати.

У столиці відкриваються спеціалізовані автошколи. Їх понад десяток. Навчання коштує від 1 тис. грн.

За реєстрацію транспортного засобу в МРЕВ треба заплатити 144 грн, за експертизу — 148 грн. Виготовлення номерів обійдеться в 100 грн. Довідка про стан здоров"я — від 20 грн.

Навчання коштує від тисячі гривень

Водії, які отримали посвідчення будь-якої категорії до 16 березня цього року, можуть не проходити курси. Їхні посвідчення обміняють на нові, зазначивши нижчі категорії.

Зараз ви читаєте новину «Водії мопедів складають іспит на права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі