вівторок, 19 серпня 2008 11:21

Молдавія повинна покинути СНД - альянс "Наша Молдавія"

Замголови найбільшої опозиційної організації Молдавії - Альянсу "Наша Молдавія" (АНМ) В"ячеслав Унтіле вважає, що Молдавія повинна покинути СНД, але залишитися членом ГУАМ.

"Співдружність ніколи не була життєздатним механізмом міжнародної співпраці, оскільки задумувалась для того, щоб забезпечити цивілізоване розлучення республік, що входили до складу Радянського Союзу. Проте цей етап вже подоланий", - сказав В.Унтіле.

В даний час СНД, на його думку, вигідно лише Москві, "яка таким чином зберігає важелі контролю над колишніми радянськими республіками".

Він різко розкритикував Росію у зв"язку з подіями в Південній Осетії.

Після них, як вважає молдавський опозиціонер, Росія не має права виступати в ролі посередника і гаранта в процесі вирішення конфліктів, оскільки, за його словами, Росія "була і залишається стороною у всіх конфліктів на пострадянському просторі".

Разом з тим В.Унтіле не вірить, що події в Південній Осетії можуть повторитися в Придністров"ї. "У Росії залишається можливість довести світу, що вона здатна вирішувати заморожені конфлікти не тільки за допомогою танків і артилерії, але і мирними шляхами. Вона може сприяти вирішенню придністровського конфлікту і територіальної реінтеграції Республіки Молдова мирним шляхом", - сказав представник молдавської опозиції.

На його думку, щоб Росія не нав"язала Молдавії свої інтереси, Кишиневу потрібно "розширити до максимуму рамки переговорного процесу із залученням впливових і авторитетних сил світового рівня", повідомляє Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Молдавія повинна покинути СНД - альянс "Наша Молдавія" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі