пʼятниця, 20 жовтня 2023 16:23

Митрополита Павла можуть посадити на вісім років

Митрополита Павла можуть посадити на вісім років
Петра Лебедя будуть судити за виправдання російської агресії. Фото: СБУ

За виправдовування російської агресії проти України будуть судити колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Петра Лебедя).

Його обвинувачують за статтями "порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно" та "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинене службовою особою повторно". Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандального митрополита Павла випустили із СІЗО за 33 мільйони

Павлу загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Як встановило слідство, митрополит неодноразово публічно заперечував існування України як суверенної держави. Також він називав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року. Ініційована СБУ судова лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій клірика", - йдеться у повідомленні.

У квітні СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври. Суд обрав Лебідю цілодобовий домашній арешт. На нього одягли електронний браслет.

У червні Солом'янський районний суд продовжив на два місяці домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Митрополита Павла можуть посадити на вісім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі