четвер, 16 липня 2009 10:25

Міносвіти позбавило медалістів пільг при вступі до вишів

Міносвіти позбавило медалістів пільг при вступі до вишів

Міністерство освіти і науки України скасувало пільги для абітурієнтів-медалістів, які вступають до ВНЗ. Пільг позбулися також слухачі підготовчих відділень вишів.

Раніше випускники, які закінчили школу з відзнакою, мали можливість поступити в університет без іспитів - випускні екзамени зараховувалися їм як вступні. Тепер Міносвіти пропонує вважати медалі лише відзнакою.

Разом з тим, деякі категорії абітурієнтів зберегли пільги. Зокрема, поза конкурсом зараховуватимуться ті, хто підпадають під дію законів про статус ветеранів війни і підвищення престижності шахтарської праці, чорнобильці, сироти, інваліди, а також діти, батьки яких загинули під час аварій на шахтах.

Крім того тією ж перевагою користуватимуться учасники міжнародних олімпіад, призери VI етапу всеукраїнських олімпіад і III етапу всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук.

При цьому в міністерстві вирішили залишити деякі переваги для медалістів, які вступають до ВНЗ. Так, якщо випускник з медаллю набере однакову кількість балів з іншими абітурієнтами, або якщо він проживає в гірській місцевості або є членом багатодітної сім"ї, йому надаватиметься перевага.

За матеріалом: "Комерсант-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти позбавило медалістів пільг при вступі до вишів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі