неділя, 25 лютого 2007 13:45

Міністр Великої Британії у справах Європи бачить Україну у складі ЄС

Джефф Хун, міністр Великої Британії у справах Європи, вважає, що перспектива членства в ЄС має бути відкрита для України.

Про це він сказав в інтерв"ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу, перед своїм візитом до України.

- Наша позиція полягає в тому, щоб перспектива членства в ЄС була відкрита для тих країн Європи, які й тепер перебувають у цьому перехідному процесі, — для країн Південно-Східної та Східної Європи, включно з Україною, - сказав Хун.

Водночас відповідаючи на питання, чому ЄС будує відносини з Україною лише в рамках Європейської політики сусідства, яка не передбачає членства, міністр відповів: "Політика сусідства не обмежує відносини ЄС із Україною".

- Якщо Україна продемонструє, що може досягти значного прогресу в тому, щоб задовольнити Копенгагенським критеріям, тоді, гадаю, ЄС відреагує відповідно, - вважає він.

Разом з Тим, Хун відзначив, що в останні роки відбувається інтенсифікація відносин між Україною та Великобританією.

- Ми побачили дійсну інтенсифікацію відносин та контактів між нашими лідерами, нашими урядами, нашими парламентаріями, а також, що теж дуже важливо, — між громадянами Великої Британії та України, - сказав він.

- Щороку наші дві країни стають ближчими одна до одної, і Україна повертає собі своє законне місце у серці Європи, - зазначив Хун.

За матеріалами Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Міністр Великої Британії у справах Європи бачить Україну у складі ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі