четвер, 08 серпня 2024 22:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністерстві оборони Франції відреагувало на події у Курській області

Міністерстві оборони Франції відреагувало на події у Курській області
Міністерстві оборони Франції відреагувало на події у Курській області. Фото: Pixabay

У Міністерстві оборони Франції відреагували на події у Курській області РФ.

Там заявили, що операція України має "певний початковий успіх". У пресслужбі Міноборони країни наголошують, що операцію проводять ЗСУ, попри те, що українське військове командування та офіційний Київ не робили прямих заяв щодо цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали ключові цілі наступу України у Курській області

"Наступ Збройних сил України у Курській області, завдяки ефекту несподіванки і протистоянню менш підготовленим силам, аніж на східному фронті, схоже, має певний початковий успіх. Ця атака може змусити армію РФ залучати туди сили з інших ділянок фронту і таким чином послаблювати локальний тиск на тих ділянках, де ЗСУ досі відчували труднощі", - підкреслили у повідомленні.

За інформацією відомства, обидві сторони атакують у глибину одне одного, а українські сили продовжують завдавати ударів по летовищах та енергетичній інфраструктурі РФ.

Транскордонна операція українських сил у Курській області Росії стала не лише найбільшою подібною за весь час війни, але й першою, в якій були задіяні регулярні частини ЗСУ, а не лише добровольці-росіяни на кшталт загонів "РДК".

Водночас точно визначити масштаб і цілі цього наступу вкрай важко. Про це пише The New York Times.

Однак верифіковані дані засвідчують, що відбувається щось справді серйозніше за звичайний рейд диверсійних груп.

Зараз ви читаєте новину «Міністерстві оборони Франції відреагувало на події у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі