неділя, 20 березня 2022 12:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Херсона просить про гуманітарну допомогу

Мер Херсона просить про гуманітарну допомогу
Колихаєв розповів, що в місті не працюють українські правоохоронні органи: поліція, прокуратура, судова влада Фото: facebook.com/kolykhaev.igor

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв закликає російських окупантів пропустити гуманітарну допомогу в місто.

Мешканці Херсона потребують низки продуктів та гігієнічних засобів, сказав Колихаєв в об'єднаному ефірі українських телеканалів.

"Зараз місту потрібна гуманітарна допомога, потрібні медикаменти, товарно-матеріальні цінності для людей похилого віку. Нам потрібні памперси для лежачих інвалідів. Нам потрібне молоко, дитяче харчування. Цього зараз немає. Закінчується дизельне пальне, бензину практично немає на заправках. Менше з тим, місто живе, виконавчий орган перебуває на місцях і виконує свої обов'язки. Ми працюємо 24/7. Я прошу лише про одне: нам потрібен гуманітарний конвой, нам потрібні зелені коридори", - сказав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти продовжують викрадати людей та поширювати фейки

Колихаєв розповів, що в місті не працюють українські правоохоронні органи: поліція, прокуратура, судова влада. Працюють ДСНС і муніципальна варта, "дружинники" охороняють місто від мародерства по секторах.

У Херсоні закінчуються нафтопродукти, ліки, харчі, а можливості організувати "зеленого коридору" – немає. Про це повідомив мер Херсона Ігор Колихаєв на сайті міської ради. "Немає можливості доставити до міста гуманітарну допомогу. Водночас закінчуються продукти харчування в магазинах, в аптеках – ліки, на заправках залишилося лише дизельне паливо – бензину немає", - заявив міський голова. Російські окупанти здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах.

Зараз ви читаєте новину «Мер Херсона просить про гуманітарну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі