субота, 19 березня 2022 15:05

На Херсонщині окупанти продовжують викрадати людей та поширювати фейки

На Херсонщині окупанти продовжують викрадати людей та поширювати фейки
Крім викрадення секретаря Новокаховської міськради Дмитра Васильєва, відомо про ще шість подібних випадків. Фото: "Обозреватель"

На Херсонщині почастішали випадки викрадення людей.

Російські терористи беруть у полон активістів, журналістів, місцевих депутатів, військових та членів їх сімей, повідомила кореспондентка у спільному телемарафоні.

Крім викрадення секретаря Новокаховської міськради Дмитра Васильєва, відомо про ще шість подібних випадків.

Окупанти відпустили мера Скадовська Олександра Яковлєва, нині він продовжує роботу. Проте про долю секретаря Скадовської міськради Юрія Палюха нічого не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчетверте знищили понтонну переправу окупантів на одному і тому ж місці

"Херсонська область у повній блокаді, неможливо виїхати у будь-якому напрямку, крім тимчасово окупованого Криму. Люди намагаються дочекатися "зеленого коридору", щоб виїхати на мирну територію України. У нас немає продуктів, продовольства, особливі проблеми з медикаментами", – сказала журналістка.

Також окупанти активно плодять фейки про "гуманітарну допомогу". Оскільки місцеві жителі відмовляються щось брати у російських терористів, вони знімають підставні ролики, де люди ніби беруть продукти.

Місцева влада просить мешканців не спілкуватися з окупантами і без потреби не виходити на вулицю. У деяких районах військові РФ патрулюють вулиці, обмежують рух та дозволяють авто їздити лише з білими прапорами. Таким чином вони хочуть створити ще один фейк – нібито місцеві не чинять опору.

Російські окупанти зняли державний прапор з будівлі Херсонської обласної військової адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти продовжують викрадати людей та поширювати фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі