середа, 19 червня 2024 16:58

"Механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки" - військові розповіли історію про полоненого

"Механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки" - військові розповіли історію про полоненого
Спіймали росіянина, який заблукав. Фото: 112 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Російського механіка-водія взяли у полон двоє бойових медиків 244 батальйону тероборони ЗСУ 112ї окремої бригади.

Окупант заблукав і підійшов до них спитати, як проїхати до Кліщіївки. Про це повідомила 112 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ у Facebook

"Ворожий "танк-сарай", який розлетівся 17 червня мережею, - слугував лише бронетранспортером для перевезення особового складу, бо гармата в ньому не працювала. Блукаючи вночі в районі Кліщіївки він побачив нашу М113 ("Мку") з другого батальйону п'ятої окремої штурмової Київської бригади і, подумавши, що то свої, став їхати за нею. "Мка" трохи здивувалась, що за нею ганяється танк і може стрельнути і тому сховалась у посадку. Танк доїхав до посадки і механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки", - розповідають військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили "танки-сараї": у Нацгвардії показали відео бойової роботи

З М113 вийшли бойові медики 244 батальйону "Тойота" та "Мокрий". Вони і взяли у полон росіянина на ім'я Толік.

"Після цього Толіка забрали в "Мку" і поїхали. А вже зранку бійці 22 механізованої бригади, проїжджаючи повз, побачили "погано лежачий" танк і затрофеїли його разом з рештками екіпажу, які там сховались", - йдеться у повідомленні.

Російські окупаційні війська мали високий рівень втрат під час наступу у Харківській області у травні. Про це журналістам сказав посадовець НАТО у Брюсселі. За його словами, у травні Росія втрачала по тисячі військових загиблими щодня.

Зараз ви читаєте новину «"Механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки" - військові розповіли історію про полоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі