пʼятниця, 06 листопада 2020 22:27

Марків припускає, що до його арешту причетна Росія

Марків припускає, що до його арешту причетна Росія
Віталій Марків повернувся в Україну 4 листопада. Фото: glavcom.ua

Нацгвардієць Віталій Марків, якого нещодавно звільнили з італійської в'язниці, припустив участь Російської Федерації в організації його арешту та винесенню вироку.

Про це він заявив у ефірі одного з телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков заплатив зі своєї кишені €24 тис. за літак, яким нацгвардійця Марківа повернули з Італії

"Якщо на початку в мене були сумніви, то надалі вони зникли. У мотиваційній частині вироку йшла мова не лише про навмисне вбивство журналіста. Там ішлося взагалі про кримінальні військові злочини. Це абсолютна нісенітниця. Я зрозумів "звідки віє вітер". Зі сторони агресора. У мотиваційній частині суду було записано, що сепаратисти своїм життям ризикували й захищали журналістів. А військовослужбовці Нацгвардії навмисно, "через нудьгу", адже це мотиваційна частина, стріляли по журналістах. Це не відповідає дійсності. Я це заперечую", - наголосив нацгвардієць.

3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, повністю виправдавши його. Він провів за ґратами 1222 дні - три роки чотири місяці й чотири дні.

4 листопада Віталій Марків повернувся в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Марків припускає, що до його арешту причетна Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі