понеділок, 18 січня 2021 20:09

Макар Кириченко у два місяці боровся з раком сітківки ока, тепер виявили рак головного мозку– потрібно 300 тисяч євро

Автор: Фото надане Оленою Загарнюк
  2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока.  А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку.
2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока. А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку.

2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока. Переніс операцію і лікування. А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку. Хлопчик перебуває в одній із клінік Іспанії. На обстеження і лікування потрібно €300 тис.

"Макар – це син моєї сестри. Коли йому було два місяці, в нього виявили рак сітківки правого ока або ретинобластому. Лікування проводили в Ізраїлі та Швейцарії. Лікарі до останнього намагались врятувати око. Проте довелося видалити разом з пухлиною. Дитина постійно проходила обстеження. 7 січня лікарі шокували нашу родину. У Макара пінеобластома - рак головного мозку. В окремих випадках це може бути у дітей з ретинобластомою. Пухлина блокує нормальне перетікання спинномозкової рідини. Внутрішньочерепний тиск у Макара піднявся в 4 рази вище норми. Наші лікарі побоювалися, що в найближчі години Макар може впасти в кому. Тому близько опівночі його прооперували. Небезпека життю минула. Ця операція дала Макарові можливість дожити до поїздки на лікування за кордоном. Батьки з ним вже в Іспанії. Проходять обстеження. А потім дитині призначать курс хімії та променевої терапії, операцію, пересадку кісткового мозку і реабілітацію. На все це треба 300 тисяч євро. Ми своїми силами повторно збираємо величезну суму. Часу всього тиждень, а грошей треба зібрати в 5 разів більше, ніж на лікування раку ока. Просимо допомоги в небайдужих людей", - розповіла Gazeta.ua тітка Олена Загарнюк.
Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 5168 7573 6271 5494 або Монобанку: 4441 1144 4508 9863 (Кириченко Аліна Олександрівна).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максиму Кравченку на лікування лейкозу потрібно близько €160 тис.

Зараз ви читаєте новину «Макар Кириченко у два місяці боровся з раком сітківки ока, тепер виявили рак головного мозку– потрібно 300 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі