пʼятниця, 23 серпня 2013 17:20

Львів'ян здивував гігантський прапор України у вранішньому небі

З 10-ї години ранку над Львовом літає найбільший в Україні прапор. Його підняв у небо військовий вертоліт Мі-8. Так відзначити День прапора ухвалила Львівська міська рада напередодні. Оплачує політ Міноборони.

У соцмережах львів'яни активно почали писати, що бачили прапор над своїм будинком. Цей прапор внесений у Книгу рекордів України. Його розмір – 21,6 на 14,4 метрів. Він мандрує Україною. Напередодні був доставлений із Криму до аеродрому у Новому Калинові на Львівщині. Перед демонстраційним польотом львівські авіатори тренувалися.

"Політ з прапором є непростим для екіпажу, - розповідає бортовий технік вертольоту капітан Володимир Затварський. - Пілоту необхідно показати всю свою майстерність - стримати вертоліт в одній точці. Але екіпажі виконують таке часто."

Прапор літатиме над містом і завтра. Також у місті сьогодні одягнули у вишиванки статуї Діоніса, Діани, Нептуна, Амфітріти перед міською радою. І працівники мерії та облдержадміністрації прийшли на роботу у вишитих сорочках. Свято вишиванки започатковане львівською мерією в 2007 році у День прапора, який щорічно з 2004-го відзначається в Україні 23 серпня.

Автор: Фото: Ярослав Тимчишин
 

Зараз ви читаєте новину «Львів'ян здивував гігантський прапор України у вранішньому небі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі