пʼятниця, 23 серпня 2013 16:10

5 канал у День Незалежності проведе телемарафон "22. Все тільки починається"

У суботу, 24 серпня, о 17:30 на "5 каналі" стартує марафон до Дня Незалежності України. У прямому ефірі ведучі, гості та глядачі згадають історію, проаналізують сучасність та спрогнозують майбутнє України.

Ведучі першої студії марафону Яна Конотоп та Мустафа Найєм разом з дисидентом Левком Лук'яненком, директором Інституту стратегічних досліджень Андрієм Єрмолаєвим, відомим соціопсихологом Андрієм Покальчуком, а також учасниками Революції на граніті, дискутуватимуть на тему "Як і хто виборював незалежність".

Журналісти та експерти згадають історично-патріотичні події, які серед іншого спонукали керівництво держави підписати історичний документ у Біловезькій Пущі, а також шукатимуть відповідь на запитання "Чому з роками прихильників незалежності, порівняно з груднем 91-го, поменшало?".

Другий блок марафону розпочнеться о 19:10. Ведучі студії Вікторія Сюмар та Роман Чайка  говоритимуть з гостями про те, ЩО незалежна Україна дала кожному українцю:

„Які більші можливості – порівняно з українцями радянськими – отримали мешканці незалежної держави? Чого українцям найбільше бракує нині?" Підґрунтям для цієї дискусії стануть напрацювання журналістів, які з'ясували, що купівельна спроможність сучасних українців суттєво вища, аніж купівельна спроможність українців за радянських часів. Утім, як виявилося, не лише про хліб насущний думають нині мешканці держави, яка має статус географічного центру Європи.
„Які можливості мають українці у царинах освіти, медицини і захисту власних прав та свобод?  Відповіді на ці питання протягом другої студії марафону разом з ведучими шукатимуть гості – соціолог Ірина Бекешкіна, підприємець Павло Шеремет та керівник Інституту соціології та демографії Елла Лібанова.

Третій, завершальний блок марафону, стартує о 20:10 та буде присвячений майбутньому України, яке нині зводиться до геополітичного вибору держави та його керівництва. Ведучі цієї частини марафону – Тетяна Даниленко та Святослав Цеголко  – спробують з'ясувати ментальне, економічне та геополітичне місце України у нинішньому глобальному світі, і те, наскільки керівництво держави та його мешканці готові до такого вибору.

„Що принесе державі Вільнюський саміт? Як відповість Україна на оголошену Росією торгівельну війну? Чи втримає керівництво держави шалений тиск сусідів? Причини, події та наслідки у студії будуть прогнозувати екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісеєв, а також представники депутатського корпусу від влади та опозиції.
Протягом марафону в ефірі "5 каналу" за допомогою нерепрезентативного журналістського опитування на вулицях та через соціальні мережі Фейсбук та Твітер, будуть представлені думки українців.  Також під час прямих включень буде показано,  як святкуватиме держава своє народження у різних куточках країни – на Заході, Сході, Півдні та Півночі.

Зараз ви читаєте новину «5 канал у День Незалежності проведе телемарафон "22. Все тільки починається" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі