четвер, 20 червня 2024 15:24

"Транспортний безвіз" із ЄС продовжили на рік

"Транспортний безвіз" із ЄС продовжили на рік
Українським перевізникам спростили правила. Фото: Pexels

Україна та Єврокомісія продовжили дію "транспортного безвізу" на рік.

Узгодили можливість його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Рішення підписали сьогодні у Брюсселі за двосторонньої участі представників України та ЕС.

Вантажні автоперевезення з України до ЄС та з Євросоюзу в Україну не будуть потребувати спеціальних дозволів.

Угода також передбачає низку взаємних зобов'язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок. Йдеться про маркування вантажівок, що виконують перевезення відповідно до угоди; необхідність для всіх водіїв мати ліцензію на перевезення чи інші підтверджувальні документи під час виконання перевезення та зобов'язання для перевізників, що слідують порожніми за товарами, мати підтверджувальні документи на товари, які вони планують завозити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврорада підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"

"Транспортний безвіз" уже посилив нашу економіку. За півтора року дії угоди Україна експортувала до ЄС товарів на майже 50 відсотків більше, ніж за аналогічний період до її підписання", - заявили у Міністерстві відновлення.

Шмигаль додав, що йдеться і про це товари й комплектування, потрібні українським виробникам для налагодження виробничого процесу.

Цьогоріч Україна укладе угоду із Європейським Союзом щодо приєднання до роумінгового простору країн-членів блоку.

У лютому в уряді повідомляли, що українці в країнах ЄС ще пів року зможуть дзвонити за тарифами, що діють в Україні. Угоду ще на шість місяців продовжили 27 українських та європейських операторів мобільного і фіксованого зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «"Транспортний безвіз" із ЄС продовжили на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі