вівторок, 08 березня 2022 03:34

Львів більше не може приймати біженців - Садовий

Львів більше не може приймати біженців - Садовий
Фото: 5 канал

Від почтаку війни з Росією до Львова перебралось близько 200 тисяч вимушених переселенців. Міська влада практично вичерпала ресурс для їхнього розселення, станом на 7 березня. Мер міста Андрій Садовий просить про допомогу міжнародні організації.

Про це заявив голова міста Андрій Садовий на брифінгу.

"Ми знаємо, що насувається ще одна хвиля біженців. Закликаємо міжнародні організації прийти і допомогти", – заявив Андрій Садовий.

Львів надає необхідну допомогу постраждалим від військових дій агресора.Для облаштування притулків для біженців використали 440 установ культури і освіти, а також приміщення 85 релігійних організацій. Проте Львів знаходиться на межі своїх можливостей і потребує допомоги міжнародних організацій.

Зараз у місті перебуває близько 200 тис. переселенців. Щодня 50 тис. проходять транзитом Львівською залізницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС надав українським біженцям €500 млн допомоги

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Львів більше не може приймати біженців - Садовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі