вівторок, 20 квітня 2010 17:30

Лукашенко взяв Бакієва під свій захист

Лукашенко взяв Бакієва під свій захист
Екс-президент Киргизстану Курманбек Бакієв перебуває в Мінську, його переправлення організували "відповідні служби" Білорусі.

Про це у вівторок, 20 квітня, заявив глава республіки Олександр Лукашенко.

"Президент Киргизстану Курманбек Бакієв зі своєю родиною перебуває у Мінську під захистом нашої держави і моїм особисто, - сказав він, виступаючи з посланням до народу і парламенту. - Вночі у понеділок я доручив своїм відповідним службам організувати переправлення Бакієва до Мінська".

Хто саме з сім"ї екс-президента перебуває в Білорусі, Лукашенко не уточнив. Як уже повідомлялося, раніше в Киргизстані проти брата і синів Бакієва було порушено кримінальні справи. А глава тимчасового уряду країни Роза Отунбаєва заявила, що сам усунений від влади президент постане перед судом.

Після від"їзду Бакієва 16 квітня в Казахстан слідом за переходом влади до опозиції місце його перебування було невідомо. Низка ЗМІ повідомляла, що екс-президент втік до Білорусі, проте ця інформація не отримувала офіційного підтвердження.

При цьому сам Бакієв раніше відмовлявся від політичного притулку в Білорусі.

"Наразі я доручив створити медичну комісію і обстежити його стан здоров"я та стан здоров"я членів його сім"ї", - повідомив 20 квітня Лукашенко.

Він також повідомив, що доручив організувати гуманітарну допомогу киргизькому народу: "Я доручив, щоб продукти харчування, а також все необхідне було скеровано в Киргизстан. Там убогість страшна".

Нагадаємо, 6 квітня в Киргизстані почалися масові заворушення, викликані затриманням практично всіх лідерів опозиції. Жертвами зіткнень, що спалахнули наступного дня в Бішкеку, стали близько 80 людей, більш ніж тисяча отримали поранення. Незабаром опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаєвою.

При цьому безлади в країні не припиняються.
РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко взяв Бакієва під свій захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі