четвер, 15 квітня 2010 18:13

Бакієв залишив Киргизстан

Бакієв залишив Киргизстан

Президент Киргизстану Курманбек Бакієв, усунений від влади внаслідок масових акцій опозицій, що почалися 7 квітня, вилетів до Казахстану.

Раніше в четвер, Бакієв заявив прихильникам в Джалал-Абаді, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запросив його для обговорення ситуації в Киргизії. Формально президент залишається на своїй посаді, однак він не має влади. Бакієв заявив, що готовий подати у відставку, якщо нові керівники країни гарантують безпеку йому та членам його сім"ї.

14 квітня колишній міністр закордонних справ Роза Отунбахєва, яка очолює тимчасовий уряд Киргизії, заявила, що влада намагається організувати переговори з Бакієвим. Разом з тим, 15 квітня глава адміністрації тимчасового прем"єра Еділ Байсалов сказав Інтерфаксу, що "прямих переговорів ми не ведемо, і не збираємося їх вести".

Перехідний уряд країни зняв з Бакієва недоторканність, передбачену конституцією.

Вранці 15 квітня в Киргизії знову звучали постріли: стрілянина почалася в місті Ош на півдні країни вкотре після того, як Бакієв почав виступати на мітингу своїх прихильників.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Бакієв залишив Киргизстан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі