четвер, 07 грудня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Лівий берег Херсону: операція ЗСУ може дозволити взяти під вогонь адмінкордон з Кримом

Автор: Insider
  "Росіяни стверджують, що ЗСУ готувалися форсувати Дніпро ще від липня", сказав Дмитро Снєгирьов
"Росіяни стверджують, що ЗСУ готувалися форсувати Дніпро ще від липня", сказав Дмитро Снєгирьов

Наступ ЗСУ на лівобережжі Херсонщини може дозволити Силам оборони можуть взяти під вогневий контроль адмінкордон Криму.

Ситуація на лівому березі Херсонської області дає можливість ЗСУ тримати під тотальним вогневим контролем всю окуповану територію. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"У Генштабі пояснили, що одним із основних завдань цих операцій є необхідність відтіснити окупантів подалі від правого берега Дніпра, щоб убезпечити цивільних від постійних ворожих обстрілів. Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки, Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі. Будує невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролювала від літа. Ще у вересні українські військові форсували Дніпро, щоб закріпити позиції і підготуватися до наступу на лівий берег Херсонської області. Росіяни стверджують, що ЗСУ готувалися форсувати Дніпро ще від липня", – сказав Снєгирьов.

Наразі на лівому березі успішний характер контрбатарейної боротьби ЗСУ, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія втрачає сили в Криму" - чого боїться Москва

"Він дозволяє мінімізувати зусилля російських окупаційних військ щодо подальшого видавлення українських підрозділів з лівого берега. Збройним силам України, за інформацією, яка є, вдалося закріпитися на декількох ділянках. Ситуація на лівому березі Херсонської області дає можливість ЗСУ тримати під тотальним вогневим контролем всю окуповану територію. Там відстань 70 км до адміністративного кордону з Кримом. Ця відстань дозволяє працювати засобам ураження ЗСУ - йдеться про РСЗО плюс ствольна артилерія. Наразі відомо, що ЗСУ під прикриттям артилерійського вогню і масового використання безпілотних літальних апаратів здійснили низку успішних десантних операцій на лівому березі. Незважаючи на те, що у зведеннях фігурує щодня по 4-10 знищених артилерійських систем, окупанти все одно продовжують з артилерії поливати вогнем правий берег Херсонщини. Водночас, як зауважують українські військові, створення ударних угруповань не фіксується. А це означає, що в окупантів немає потужностей, щоб готуватися до активних дій", – додав Снєгирьов.

Підрозділи ЗСУ у жовтні висадилися на окупованому росіянами лівобережжі Херсонщини. У листопаді американські аналітики повідомили, що українські сили розширили свій плацдарм на східному березі Дніпра.

Згодом повідомили, що українські війська перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівий берег Дніпра у Херсонській області. ЗСУ також продовжують там більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Зараз ви читаєте новину «Лівий берег Херсону: операція ЗСУ може дозволити взяти під вогонь адмінкордон з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі