вівторок, 27 травня 2008 09:35

Лідер "Хезбола" пообіцяв не боротися за повну владу в Лівані

Глава шиїтського руху "Хезбола" Хасан Насралла в понеділок виступив з промовою з приводу восьмилітніх роковин виходу ізраїльських військ з Лівану, передає агентство France Presse. Він заявив, що "Хезбола" готова співробітничати з обраним президентом країни і не має наміру боротися за повну владу в Лівані.

Насралла пообіцяв, що "Хезбола" не удаватиметься до військових методів боротьби для досягнення політичних цілей, оскільки Ліван - "особлива, багатонаціональна країна, і забезпечити її існування можливо, лише живучи в мирі, якого ми і хочемо". Він також закликав народ Лівану до єднання і примирення в прагненні до загальних цілей.

Нагадаємо, напередодні, після тривалої політичної кризи, в Лівані був обраний президент, яким став головнокомандуючий ліванської армії Мішель Сулейман. Його обрання стало результатом мирної угоди, до якої раніше, - за сприяння Катару - дійшли правляча коаліція Лівану і рух "Хезбола". За підсумками угоди, опозиція отримала 11 місць в кабінеті міністрів і право вето на рішення уряду.

Вирішення розбіжностей між ліванською владою і опозицією передували збройні протистояння в Бейруті і деяких інших частинах країни. В ході боїв загинули 65 людей, і багато хто отримав поранення.

Як відзначають багато експертів, думку яких приводить агентство, досягнута угода може посприяти лише тимчасовому затишшю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Хезбола" пообіцяв не боротися за повну владу в Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі