четвер, 26 березня 2009 08:14

Криза може закінчитися війною

Криза може закінчитися війною
Глобальна фінансова криза може призвести до соціальних хвилювань і навіть війни, попередив глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, а заходи, що здійснюються владою, на його думку, тільки наблизять сумні наслідки.

Стросс-Кан заявив, що мільярди вже закінчуються в світовій економіці і їй загрожує крах, якщо не буде проведена масова реформа фінансового сектора.

В світовій економіці вже закінчуються мільярди

На засіданні Ради Міжнародної організації праці, Стросс-Кан попередив, що глобальна економічна криза, є загрозою для мільйонів людей, яким доведеться жити в убогості.

"Ви можете створити стільки стимулів, скільки хочете", - застеріг глава МВФ від бюджетного стимулювання економіки, до чого, наприклад, закликає британський прем"єр Гордон Браун, за словами Стросс-Кана, ці кошти просто "розплавляться як сніг на сонці".

Строг-Кан додав, що положення в світі складається гостре, а високий рівень безробіття призведе в багатьох країнах до хвилювань населення і "деяких загроз для демократії, а в деяких випадках зрештою і до війни".


Довідка від Gazeta.ua:

Домінік Стросс-Кан - французький політик, економіст, юрист, член Соціалістичної партії. Професор Паризького інституту політичних досліджень і Вищої школи комерційних досліджень. Колишній міністр промисловості (1991-1993) в кабінетах Едіт Крессон та П"єра Береговуа і міністр економіки, фінансів та індустрії (1997-1999) в кабінеті Ліонеля Жоспена. 28 вересня 2007 обраний директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду.

За матеріалами Topnews, Взгляд, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Криза може закінчитися війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі