субота, 04 червня 2022 20:02

Контрнаступу можна чекати у вересні - Андрусів

Контрнаступу можна чекати у вересні - Андрусів
Контрнаступ чекали раніше, але не надійшла західна зброя. Фото: eastnews.ua

Повномасштабного контрнаступу українських військ можна очікувати у вересні цього року.

Зараз відбуватимуться лиш контрудари по ворогу, які й так тривають постійно, каже радник міністра МЗС Віктор Андрусів, передає "24 канал".

"У кращому разі контрнаступ буде можливий, з того що я бачу, десь на вересень. У кращому випадку. Все інше - це будуть контрудари", - каже він.

У Миколаївській області українські захисники та захисниці завдають контрударів, відкидають окупантів і далі не просуваються.

Андрусів каже, що масштабного контрнаступу очікували в середині червня, але відбулися зміни. Західні партнери довго не давали зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога за нами" - Зеленський на 100-й день війни звернувся до українців

"Вони постачають нам зброю, але дуже повільно. В нас є запас радянського озброєння й ми дуже інтенсивно воюємо ним. Якщо в нас є ці запаси й нам ще до них додають західне озброєння, то наша потужність дуже зростає. І тоді з'являється можливість здійснити потужний контрнаступ", - сказав він.

Захід дуже повільно надає зброю для відсічі Росії, бойовий запас закінчується. Коли прибуде вся іноземна зброя, то вона великою мірою замінить вогневу потужність, яка вже є в України.

Росія змінила тактику не тільки на полі бою, а й на дипломатичному фронті. Війна перейшла в нову фазу, заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак. Війна триватиме, "доки ми не повернемо все, що належить Україні". Завдяки об'єднанню України з міжнародними партнерами, ЗСУ отримують багато зброї, а Росія - щоразу жорсткіші санкції.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступу можна чекати у вересні - Андрусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі