середа, 10 квітня 2024 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ влітку 2023 року був приречений - Зеленський

Контрнаступ влітку 2023 року був приречений - Зеленський
Президент Володимир Зеленський прокоментував контрнаступ ЗСУ 2023 року. Фото: gettyimages.com

Український контрнаступ влітку 2023 року був приречений з самого його початку.

Основна причина в тому, що українські захисники не були належним чином оснащені, в чому є й вина Києва, вважає президент Володимир Зеленський. Його цитує Business Insider.

Окрім того, росіяни знали, де Сили оборони України планували провести свої атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде багато крові" - Зеленський про наслідки перемоги Путіна у війні

"Звідки вони дізналися? Звідки вони отримали цю інформацію? Я не можу вам цього сказати. Історія покаже. Торішній контрнаступ був не таким успішним. Дійсно, ми не домоглися бажаного результату", - зазначив президент.

Однак, за його словами, під час літньої кампанії були й позитивні результати. Йдеться, зокрема, про успіхи ЗСУ в Чорному морі.

"Ми створили альтернативний зерновий коридор у Чорному морі і знищили багато підрозділів російського флоту. Це все великий успіх? З одного боку, ні. З іншого боку, Україна вистояла. Це великий успіх", - додав Зеленський.

Україна має план нового контрнаступу, але для його реалізації потрібна сучасна зброя. Зокрема зі США. Про це сказав президент України Володимир Зеленський.

Він зауважив, що Україна може перемогти армію Путіна тільки сучасною зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ влітку 2023 року був приречений - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі