неділя, 23 жовтня 2011 10:59

Спецтема: Війна у Лівії

Командир ПНР Лівії намагався врятувати Каддафі

Командир ПНР Лівії намагався врятувати Каддафі

Командир одного з підрозділів сил Перехідної національної ради (ПНР) Лівії Омран Овейб заявив, що намагався врятувати поваленого лідера лівійської Джамахірії полковника Муаммара Каддафі від розправи.

В інтерв'ю Бі-бі-сі Овейб розповів, що пораненого полковника виволокли з дренажної труби, в якій він ховався в Сирті, після чого той зробив всього десять кроків і впав без свідомості, коли навколо почали стріляти.

Ця інформація частково підтверджується аматорською відеозйомкою одного з очевидців події, яку напередодні показав британський телеканал Sky News. За кадром були чутні вигуки про те, що "Каддафі потрібно залишити в живих". Потім було показано бездушне тіло Каддафі, сам факт розстрілу на відеозаписі не зафіксований.

ВІДЕО: З криками "Аллах акбар!" повстанці тикали в закривавленого Каддафі автоматами

За словами Овейба, вогонь вівся з усіх сторін, і було неможливо визначити, хто саме зробив фатальний постріл.

"Я не бачив, хто вбив Каддафі і з якої зброї в нього стріляли. Я намагався врятувати йому життя, але безуспішно", - говорить Овейб.

Як сказав командир підрозділу, деякі з його бійців хотіли розстріляти полковника, а він намагався не допустити цього. За словами Овейба, після того як Каддафі втратив свідомість і впав на землю, він відвіз його в польовий госпіталь, де лікарі констатували смерть полковника. Овейб визнає свою відповідальність за смерть колишнього лівійського лідера.

Каддафі, який правив Лівією 42 роки, загинув 20 жовтня в околицях своєї малої батьківщини - міста Сирт - після того, як його захопили в полон прихильники Перехідної національної ради. За попередніми даними, Каддафі помер від кульового поранення в голову. Тіло поваленого лідера лівійської Джамахірії в суботу було виставлено на загальний огляд в одному з торгових центрів лівійської Місурати. Лівійці шикувалися в чергу, щоб побачити тіло і сфотографуватися поряд з убитим Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «Командир ПНР Лівії намагався врятувати Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі