пʼятниця, 14 липня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній командувач США оцінив контрнаступ України

Колишній командувач США оцінив контрнаступ України
Бен Годжес наголосив, що Україні не отримала достатньо озброєння. Фото: eastnews.ua

Український контрнаступ йде дуже добре, враховуючи відсутність в України переваги у небі.

Також окупанти замінували поля, через які тепер важко пройти захисникам, сказав колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес "Голосу Америки".

"Також Захід продовжує відмовлятись надати F-16 – повітряні потужності, які допомогли б українському контрнаступу мати більше можливостей. Ми ніколи не надіслали б американських, німецьких чи французьких солдат в атаку без переваги у небі", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування українських військ та оборона: Зеленський збирав чергову Ставку

Україні також не надали зброю великої дальності, яка б допомогла вибити російську артилерію, штаби та матеріально-технічне забезпечення.

"Тож насправді з огляду за все у них все дуже добре. Я думаю що Генштаб України вніс правильні корективи", – сказав військовий.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби на фронті відбулося близько 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Колишній командувач США оцінив контрнаступ України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі