пʼятниця, 03 січня 2020 19:46

Коли 2020 року відбудуться затемнення

Коли 2020 року відбудуться затемнення
Цього року буде шість затемнень.Фото: Reuters

2020 року відбудуться 6 затемнень.

Очікуються два сонячних і чотири місячних затемнення, повідомляє "Кореспондент".

Перше напівтіньове місячне затемнення відбудеться 10 січня 2020 року. Його зможуть побачити жителі Африки, Азії, Європи і Західної Австралії.

Друге затемнення року буде також напівтіньовим місячним. Воно настане 5 червня. Це затемнення буде видно з Африки, Азії, Європи, Індійського океану та Австралії.

21 червня відбудеться сонячне затемнення. Місяць частково закриє диск Сонця. За затемненням можна буде поспостерігати з території Африки та Азії.

Четверте затемнення року буде напівтіньовим місячним і станеться в повний місяць 5 липня. Область видимості його пошириться на американський континент і Західну Африку.

30 листопада відбудеться напівтіньове місячне затемнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азії відбулося сонячне затемнення

Повне сонячне затемнення відбудеться 14 грудня. Його зможуть спостерігати жителі Південної Америки та західних країн Африки.

Під час сонячних затемнень існує великий ризик загострення серцево-судинних захворювань. У дні затемнень не варто нервувати.

Наступник престолу принц ОАЕ Шейх Хамдан ібн Мохаммед Аль Мактум опублікував на своїй сторінці в Instagram фото сонячного затемнення, яке відбулось у країні 26 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Коли 2020 року відбудуться затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі