пʼятниця, 24 травня 2024 12:31

Кого поліцейські примусово доправлятимуть до ТЦК - Вигівський пояснив

Кого поліцейські примусово доправлятимуть до ТЦК - Вигівський пояснив
Військовозобов'язаних можуть примусово доправляти до ТЦК. Фото: kyiv24.news

Поліцейські примусово доправлятимуть до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) тих, хто перебуває в розшуку.

Окрім того, вони перевірятимуть документи військовозобов'язаних у громадських місцях. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив голова Національної поліції Іван Вигівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК раптово помер чоловік, якого визнали придатним до служби

"Якщо ж установлено особу, яка відповідно до звернення ТЦК та СП вчинила адміністративне правопорушення, передбачене статтями 210, 210-1 КУпАП, то в такому випадку поліцейський уповноважений на здійснення адміністративного затримання та доставлення військовозобов'язаного до ТЦК та СП", - зазначив Вигівський.

Він розповів, що поліція під час виконання повноважень уповноважена застосовувати заходи примусу.

"Вид та межі застосування таких заходів залежать виключно від обсягу протиправних дій особи. Зазвичай, якщо не встановлено причетність особи до вчинення злочинів, то до особи, яка вчиняє злісну непокору законній вимозі поліцейського, може бути застосовано такі заходи примусу як фізична сила та спеціальні засоби (кайданки, гумові та пластикові кийки)", - додав Вигівський.

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Кого поліцейські примусово доправлятимуть до ТЦК - Вигівський пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі