середа, 08 липня 2009 14:54

Князевич назвав попередні причини масових отруєнь дітей

Князевич назвав попередні причини масових отруєнь дітей

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич серед можливих причин масового отруєння дітей у санаторіях "Перлина Карпат" та "Конвалія" назвав сальмонелу.

Про це він заявив на прес-конференції у Кабінеті міністрів.

"Попередні версії - це і працівники, і сальмонела, і ротаровіруси. Є комплекс проблем. Порядок треба наводити. Це речі, які можна попереджати", - зазначив міністр.

Він зазначив, що в цих двох санаторіях продовжують працювати співробітники Генеральної прокуратури. "Я впевнений, що там відкриють кримінальні справи. Бо виявлено дуже багато проблем", - сказав міністр.

Князевич повідомив, що завтра, 9 липня, відбудеться колегія міністерства, на якій розглянуть причини захворювання дітей та заходи, яких необхідно вжити міністерству та уряду, щоб такі випадки не повторювалися.

Зокрема, за словами міністра, у супроводі дітей не було ні одного медпрацівника, санаторій "Перлина Карпат" не запитує у санітарно-епідеміологічної служби дозволу на прийом дітей.

Міністр також повідомив, що станом на 8 липня у лікарнях перебувають 43 особи із санаторію "Перлина Карпат" та 31 - із "Конвалії", вони йдуть на поправку.

Як повідомлялося, вчора, 7 липня, МНС повідомило про 22 дітей, госпіталізованих із санаторію Конвалія з харчовим отруєнням. Всього в санаторії перебувало 102 особи. Сьогодні, 8 липня, з цього ж санаторію було госпіталізовано ще 13 дітей.

4 липня о 23:55 у Львові з пасажирського потяга N 82 Ужгород - Київ до обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт було госпіталізовано 72 особи, в тому числі 65 дітей у віці від 8 до 17 років і 7 дорослих.

За фактом масового отруєння дітей, які відпочивали в санаторії Перлина Карпат на Закарпатті, порушено кримінальну справу.

За матеріалом Остров

Зараз ви читаєте новину «Князевич назвав попередні причини масових отруєнь дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі