середа, 26 жовтня 2022 13:10

Клімат змінився на європейський. Синоптик пояснив, якою буде зима в Україні

Клімат змінився на європейський. Синоптик пояснив, якою буде зима в Україні
Останнім часом в Україні є тенденція до скорочення весни й осені. Фото: pixabay.com

Останнім часом в Україні є тенденція до скорочення весни й осені.

Країна переходить на європейський клімат зими. Про це розповів керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик в коментарі "Діловій столиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода на 26 жовтня ‒ де в Україні будуть дощі

Він зазначив, що осінь і весна в Україні вже скоротилися: тривають у середньому місяць. Сніжних зим немає.

"Ми переходимо в європейський клімат зими, яка завжди була на території Німеччини, східної Європи. Там завжди: якщо випадає сніг, він полежить день-другий, а потім перетворюється на якусь "кашу", тане. Плюс-мінус 5°С – така зима у середньому", – зазначив фахівець.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться із коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Клімат змінився на європейський. Синоптик пояснив, якою буде зима в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі