четвер, 09 липня 2009 20:13

Китай виступає за проведення реформи світової системи резервних валют

Китай виступає за проведення реформи світової системи резервних валют
В ході саміту "Великої вісімки" (G8), що проходить в італійській Аквілі, Китай виступив за проведення реформи світової системи резервних валют. Виступаючи перед світовими лідерами, спецпредставник глави КНР Даі Бінго безпосередньо не згадував долар, проте він рішуче заявив про необхідність реформувати валютну систему і концентруватися на встановленні щодо стабільних курсів світових валют. "Система випуску і регулювання резервної валюти повинна бути вдосконалена, з тим щоб ми змогли зберегти відносну стабільність обмінних курсів основних резервних валют і сприяти створенню диверсифікованої і раціональної системи резервних валют", - сказав Даі Бінго.

У свою чергу, прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун заявив, що будь-які дискусії з приводу альтернативної світової резервної валюти можуть на даному етапі привести до дестабілізації валютних ринків. Ця проблема повинна вирішуватися в довгостроковій перспективі, вважає він. "Я не хочу, щоб склалося таке враження, що круті зміни вже на підході", - сказав Браун журналістам відразу після виступу китайського представника, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Китай виступає за проведення реформи світової системи резервних валют». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі