середа, 14 липня 2010 16:41

Кирило в Україні не займатиметься політикою - УПЦ (МП)

Кирило в Україні не займатиметься політикою - УПЦ (МП)

Українська православна церква Московського патріархату заперечує політичний характер візиту патріарха Московського і всія Русі Кирила в Україну.

Про це повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко).

"Фактично, основна мета візиту - це спілкування з віруючими, богослужіння і, фактично, поклоніння святиням Київської Русі", - сказав він.

При цьому Георгій зазначив, що він не зауважував посилення протистояння в українському суспільстві після попередніх візитів Кирила в Україну, а скоріше навпаки, посилення уваги до церкви.

Коментуючи заплановане відвідування Кирилом патріархом Московським Державного Південного машинобудівного заводу ім. Макарова (Дніпропетровськ), протоієрей зазначив, що Кирило їде туди не для ознайомлення з виробництвом, а для будівництва храму, яке закладається на "Южмаші".

Також, на його думку, немає нічого дивного в проведенні патріархом зустрічей із громадськістю, оскільки є теми, які віруючі не можуть обговорити із церковними ієрархами в храмах.

При цьому, зі слів Коваленка, 90% програми візиту буде присвячено духовним заходам.

Нагадаємо, патріарх Кирило прибуде до України 20 липня. Його візит триватиме до 28 липня, за цей час глава РПЦ відвідає Одесу. Дніпропетровськ і Київ.

Українська православна церква Київського патріархату вважає, що візит Кирила в Україну, запланований на 20-28 липня, є політичним.

Націоналісти та прихильники УПЦ Київського патріархату вже пообіцяли багатотисячні мітинги протесту проти приїзду Кирила.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Кирило в Україні не займатиметься політикою - УПЦ (МП)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі