четвер, 29 січня 2009 08:39

Кількість загиблих у результаті безладів на Мадагаскарі зросла до 68

У результаті безладів, що продовжуються на Мадагаскарі з понеділка, загинули щонайменше 68 людей, повідомляє агентство France Presse з посиланням на дані місцевої поліції. У той же час джерело агентства в уряді Франції, колишньою колонією якої є Мадагаскар, повідомило, що число жертв безладів вже перевищило 80 чоловік.

Згідно з заявами поліцейських острова, в столиці країни Антананаріву загинули 42 людини, 30 з яких стали жертвами пожежі в одному з торгових центрів міста. Ще 16 чоловік загинули в результаті безладів в Толіарі, місті на південно-західному узбережжі острова. У інших частинах острова загинули ще 10 людей. У декількох регіонах країни оголошена комендантська година; поліція запевняє, що в даний момент ситуація на Мадагаскарі стабілізувалася.

Нагадаємо, безлади на Мадагаскарі почалися в понеділок, 26 січня, після того, як на мітингу в Антананаріву на підтримку лідера опозиції мера міста Андрі Ражуєліна був застрелений учасник демонстрації. Ражуєліна призвав свої сподвижників до акцій протесту, які незабаром вилилися в масові безлади і зіткнення з поліцією.

Через безлади, що почалися, президент Равалуманана був вимушений перервати офіційний візит до Південної Африки і повернутися на батьківщину. Ражуєліна, відзначає агентство, тим часом оголосив про тимчасове припинення акцій протесту, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих у результаті безладів на Мадагаскарі зросла до 68». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі