четвер, 28 грудня 2023 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість авіаударів ворога різко скоротилася після втрати чотирьох Су-34

Кількість авіаударів ворога різко скоротилася після втрати чотирьох Су-34
Після втрати російських Су-34 кількість авіаударів на одному напрямків різко зменшилася. Фото: росЗМІ

На Таврійському напрямку поменшала кількість авіаударів після знищення чотирьох російських бомбардувальників Су-34 напередодні Різдва.

Дві доби поспіль окупанти на Донеччині використовують для авіаударів лише штурмовики Су-25 і ударні гелікоптери Ка-52, заявив речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кількість авіаударів різко зменшилася. Якщо раніше було 15, 17, до 20 за добу, то наразі, наприклад, позавчора, було три авіаудари, а вчора було сім", - розповів він.

Штупун зауважив, що основні сили російські війська продовжують зосереджувати на Авдіївському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк: росіяни шукають нові точки для скидання бомб на півдні

"Збройні сили України стійко тримають оборону поблизу Авдіївки. Втрати ворога в живій силі за добу сягають 300-400 окупантів. Удару зазнають по кілька десятків одиниць броньованої техніки росіян", - додав військовий.

Штупун також прокоментував бойові дії довкола Марʼїнки. Він пояснив, що росіяни не зможуть здійснити тактичний прорив:

"Великого виходу на оперативний простір там не буде, оскільки на тому напрямку підготовлені позиції як в тилу, так і на другій лінії".

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку. Літаки, збиті силами ППО на Півдні, були одними з найновіших у російській армії. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат РФ, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Вже у вечір перед Різдвом, 24 грудня, Сили оборони збили ще два російські військові літаки - Су-34 та Су-30СМ.

Зараз ви читаєте новину «Кількість авіаударів ворога різко скоротилася після втрати чотирьох Су-34». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі