вівторок, 22 грудня 2009 16:43

Кенгуру залишають австралійців без їжі

Кенгуру залишають австралійців без їжі
Через масову міграцію кенгуру гинуть зелені поля фермерських господарств в австралійському штаті Квінсленд. Британська радіомовна корпорація ВВС наводить слова скотаря Стівена Туллі, той говорить, що тисячі сумчастих, що вторглися в його володіння, не залишають їжі для овець.

Окрім серйозних матеріальних збитків, які вже оцінюються в тисячі доларів, місцеві жителі говорять про потенційні екологічні проблеми: кенгуру знищують зелень, а замість неї приходить пил.

Чисельність кенгуру в Квінсленді росте не тільки через вологу погоду. Не останнє значення для зростання популяції мають і введені Росією обмеження на імпорт м"яса кенгуру. Останнє рішення Москви призвело до того, що в Австралії почали вбивати значно менше сумчастих.

Глава району Мурве на заході Квінсленда Марк О"Брайен говорить, що торгівля кенгурятиною повинна бути позбавлена від нелегалів і тоді бізнес з Росією буде відновлений і зможе "замінити стрімко згасаючий бізнес, пов"язаний з вівчарством і виробництвом шерсті".

Якщо в Квінсленді популяція кенгуру стрімко росте, то на півдні країни - в штаті Новий Південний Уельс - спостерігається зворотний процес. Через сильні засухи в цих районах скорочується популяція двох видів кенгуру - західних і східних сірих. Місцева влада ввела тимчасову заборону на відстріл тварин в зоні площею 100 тисяч квадратних кілометрів навколо містечка Грифіт.

За офіційними даними, чисельність кенгуру на континенті оцінюється в 25 млн особин. На російський ринок йшло близько 70% експортної кенгурятини.

Росія припинила ввезення цього м"яса, що поставляється 24 австралійськими м"ясокомбінатами, через посилення санітарних норм. Заборона торкнулася всього експорту м"яса кенгуру, а також частини австралійської яловичини, баранини та іншого м"яса.

Зараз ви читаєте новину «Кенгуру залишають австралійців без їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі