вівторок, 15 грудня 2009 13:08

Карантин добрався і до столичних шкіл

Карантин добрався і до столичних шкіл

Столичні школи вводять масочний режим і закривають окремі класи на карантин через масову захворюваність дітей на грип та ГРВІ.

Після скасування карантину в навчальних закладах захворюваність на грип та ГРВІ почала зростати. У багатьох дитячих садках і школах столиці вихователі і педагоги щодня відзначають зменшення відвідуваності дітей. Подекуди це призвело до того, що знову стали припинятися заняття.

"До мене з 25 людей не приходять вже 9… Якщо захворіє ще більша кількість наших підопічних, вирішуватиметься питання про припинення уроків. Звичайно, не у всій школі, а тільки в тих класах, де відсутніх виявиться дуже багато", - пояснює вчителька 3-го класу однієї зі шкіл Шевченківського району Ганна Петрова.

Даних про кількість закритих класів немає ні в районних управління освіти, ні в райадміністраціях. Фахівці стверджують, що йдеться не про один-два, а про десятки класів. Саме тому в загальноосвітніх школах посилили облік хворих.

"Від міської влади надійшло розпорядження щоденно, починаючи з понеділка, надавати в районну СЕС списки відсутніх дітей. Таким чином вестиметься суворий контроль всіх, хто підхопив простуду або інфекцію. А ось про карантин поки не йдеться", - сказала завуч школи N10 Подільського району Людмила Синошкіна.

Чиновники дозволили адміністраціям навчальних закладів закривати на свій розсуд класи або групи, в яких захворіє критична кількість юних киян.

"На сьогодні випадків грипу та ГРВІ зафіксовано у 1,4 рази менше за той рівень, який вважається епідемічним порогом. Проте в шкільних класах, куди внаслідок хвороби приходять всього по п"ять людей, заняття будуть припинені. Рішення про скасування уроків уповноважені приймати адміністрації шкіл спільно з районними санепідстанціями", - заявив заступник начальника головного управління охорони здоров"я Київської міськадміністрації Володимир Загородній.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине

Зараз ви читаєте новину «Карантин добрався і до столичних шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі