понеділок, 11 червня 2007 20:10

Канадські хірурги прооперували людину із зеленою кров"ю

Під час звичайної операції хірурги міста Ванкувера зіткнулися з вельми дивовижним явищем: у пацієнта виявився дуже дивний колір крові. Замість звичного червоного лікарі побачили рідину темно-зеленого кольору.

У 42-річного завзятого курця, ім"я якого не називається, були проблеми з кровообігом у нозі, внаслідок чого йому призначили операцію. "Коли ми бачимо, що з артерії виходить кров, ми розуміємо, що знаходимося в правильному місці. Як і належить, кров наших пацієнтів завжди червона, така, як і повинна бути в артерії", - говорить доктор Алана Флексмен з лікарні святого Пола.

"Але в цьому випадку кров з"явилася не червона, а темно-зелена, майже чорна, така, що нагадує за кольором шкірку авокадо. Ми були дуже спантеличені", - продовжує вона. Після дивовижного випадку лікарі провели ряд тестів, щоб з"ясувати причину незвичайного кольору крові свого пацієнта.

Виявилось, що хворий вживав багато препарату під назвою "Суматріптан", що знижує головний біль. Як затверджують лікарі, в результаті цього сіра, яка міститься в препараті, змішалася з гемоглобіном і змінила колір крові. Проте не дивлячись на дивну хімічну реакцію в своєму організмі, пацієнт відмінно переніс операцію і швидко пішов на поправку, повідомляє top.rbk.ru.

Зараз ви читаєте новину «Канадські хірурги прооперували людину із зеленою кров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі