понеділок, 21 вересня 2009 15:48

Ізраїль знову заявив про можливість військового удару по Ірану

Ізраїль знову заявив про можливість військового удару по Ірану
Ізраїль як і раніше не виключає можливості нанесення військового удару по Ірану у зв"язку з його відмовою згорнути свою ядерну програму.

Про це у понеділок, 21 вересня, заявив у заступник голови ізраїльського МЗС Дані Аялон.

Тим самим він прокоментував слова президента РФ Дмитра Медведєва, який у неділю в інтерв"ю американській телекомпанії CNN процитував свого ізраїльського колегу Шимона Переса. За словами Медведєва, ізраїльський лідер під час нещодавнього візиту в Сочі сказав наступне: "Ізраїль не збирається завдавати ніяких ударів по Ірану, ми - миролюбна країна, і робити цього не будемо".

Відповідаючи на запитання про те, чи є слова Переса гарантією того, що Ізраїль не буде завдавати військового удару по Ірану, Аялон заявив: "Це, звичайно, не гарантія".

"При всій повазі, я не думаю, що російський президент має повноваження говорити від імені Ізраїлю і, звичайно, ми не виключаємо жодного варіанту (дій щодо Ірану)", - цитує заступника глави ізраїльського МЗС агентство Reuters.

Слова Аялона в понеділок також підтвердив начальник Генерального штабу Габі Ашкеназі. "У Ізраїлю є право на самозахист, і всі варіанти обговорюються", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 41% ізраїльтян впевнені в тому, що Ізраїль повинен завдати удару по ядерних об"єктах Ірану, не чекаючи результатів переговорів.

Нагадаємо, командувач Корпусу стражів Ісламської революції генерал Мохаммад алі-Джафарі заявляв, що Іран готовий завдати удару по ядерних об"єктах Ізраїлю у випадку, якщо Ізраїль нападе на Тегеран, передає РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль знову заявив про можливість військового удару по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі