вівторок, 13 січня 2009 12:39

Іран заявив про розкриття американської змови

У Тегерані четверо іранців були заарештовані по звинуваченню в участі в змові проти уряду. Влада ісламської республіки стверджує, що цю змову спонсорували США.

Представник іранського суду заявила, що вироки обвинуваченим будуть винесені найближчим часом. За її словами, метою змовників було повалення ісламського керівництва країни.

Влада республіки регулярно пред"являє США звинувачення в намірі влаштувати в країні "оксамитову революцію" за допомогою іранців. У свою чергу, Вашингтон підозрює Іран в тому, що він займається розробкою ядерної зброї. За відмову згорнути ядерну програму на Іран накладені санкції ООН.

Раніше влада Ірану звинуватила в шпигунстві громадян Великобританії, які працювали в "Бі-Бі-Сі". Крім того, в країні була розкрита діяльність шпигунів "Моссада", які збирали інформацію про ядерну програму Тегерана. За словами представників іранських спецслужб, ізраїльські агенти зізналися в підготовці вбивств і вибухів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Іран заявив про розкриття американської змови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі