понеділок, 12 січня 2009 12:26

Іран шантажем заборонив ХАМАСу укладати перемир"я з Ізраїлем

Іран пригрозив припинити постачання озброєнь і урізати фінансування ХАМАСу, якщо організація погодиться на перемир"я з Ізраїлем. Як пише ізраїльська газета The Jerusalem Post, про це розповів по телефону представник єгипетської влади, яка виступає посередником між Ізраїлем і ХАМАСом.

За словами анонімного єгипетського чиновника, до Дамаску на зустріч з лідером ХАМАСу Халедом Машалем терміново прибули спікер іранського парламенту Алі Ларіджані та представник спецслужб Ірану Саїд Джалілі, які були стривожені пропозицією Єгипту про умови припинення вогню. В той же час інформація про візит офіційно не підтверджувалася.

У Каїрі представники ХАМАСу ведуть переговори з главою єгипетської розвідки Омаром Сулейманом про умови перемир"я з Ізраїлем. За останніми даними, палестинців не влаштовує такий пункт єгипетської ініціативи, як введення в Сектор Газу міжнародних сил. Крім того, ХАМАС вимагає відкрити всі КПП на кордонах з Ізраїлем та Єгиптом, припинивши блокаду Сектора.

Операція ЦАХАЛу "Литий свинець" проти бойовиків ХАМАСу в Газі розпочалася 27 грудня 2008 року. Втрати палестинської сторони перевищують 850 осіб, а ізраїльської - складають 13 людей. Метою операції, за словами ізраїльської влади, є припинення обстрілу території єврейської держави з боку Сектора Газу та роззброєння бойовиків ХАМАСу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іран шантажем заборонив ХАМАСу укладати перемир"я з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі